Съединените щати въведоха днес санкции срещу 17 ирански миннодобивни и металургични

...
Съединените щати въведоха днес санкции срещу 17 ирански миннодобивни и металургични
Коментари Харесай

САЩ въведоха нови санкции срещу Иран

Съединените щати вкараха днес санкции против 17 ирански миннодобивни и металургични компании, както и против непознати кораби, участващи в търговията с тяхната продукция. Санкции са въведени и против 8 високопоставени ирански служители. Мерките са в отговор на офанзивата на Иран против американски военни бази в Ирак, оповестява РИА Новости.
Ще бъдат подхванати дейности против 8 високопоставени чиновници, които, съгласно Вашингтон, имат отношение към дестабилизирането на ситуацията в района и към офанзивата с балистични ракети. В листата са включени секретарят на Висшия съвет за национална сигурност на  Иран, бившият министър на защитата Али Шахмани, членът на Съвета за целенасоченост (съвещателен орган към висшия началник на Иран), бригаден военачалник Мохамад Реза Нагди, както и високопоставени чиновници по интернационалните въпроси в администрацията на висшия водач.
Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин съобщи, че Вашингтон ще направи изключение за тези от тях, които се ангажират с следствието на аргументите за самолетната злополука на украинския аероплан в Иран.
Според президента на САЩ Доналд Тръмп, новите наказания ще имат голямо отрицателно въздействие върху иранската стопанска система, като аргументи съществени вторични наказания против задгранични финансови институции.
„ Иран продължава да бъде водещ международен спонсор на тероризма ”, акцентира Тръмп.
Държавният секретар на Съединените щати Майк Помпео съобщи, че Вашингтон не желае война, а само Иран да се държи „ като естествена страна ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР